Takma Diş Nedir?
Diş sağlığı ve bütünlüğü, ömür boyu korunması gereken bir yapıyı teşkil etmektedir. Bu amaçla pek çok uygulama ve tedavi yöntemi hayat bulmaktadır. Eksik dişlerin yerine yapılan bir takım diş ekleme uygulamaları da, söz konusu tedavi yöntemleri içinde değerlendirilmektedir. Bu noktada diş ekleme işlemi, usul ve yöntem olarak birkaç farklı yola ayrılabilmektedir. Ancak en sık rastlanılan yöntem ise, takma diş kullanılması ve bağlı olan işlemler bütünüdür.
Takma Diş Ne Anlama Gelir?
Ağızda bulunan dişlerin birinin ya da daha fazlasının, çeşitli sebeplerden dolayı düşmesi, yok olması ya da çekilmesi ile bazı noktalarda diş eksiklikleri oluşur. İşte bu noktada, sonradan yapılan ve ağza takılan protez dişler ortaya çıkmaktadır. Protez dişlerin tamamen ağızdan çıkan modelleri olmakla birlikte, belli bir kısmının çıktığı farklı takma diş modelleri de bulunmaktadır.
Takma Diş Ne Zaman Uygulanır?
Takma dişler, daha çok hastanın tercihi olmakla birlikte, eğer implant yapımı için gerekli çene ve kemik yapısı bulunmuyorsa, zorunluluktan da bu dişler kullanılabilmektedir. Eğer ağızdaki dişlerin pek çoğu dökülmüş ya da çekilmiş ise, takıp çıkarılması rahat olan hareketli protezler kullanılabilirken, sadece bir iki noktada diş eksiklikleri varsa buralara sabit protezler konabilir.
Takma diş, diş eksikliklerinin sayısı, ağız yapısı, çene yapısı, kemik yapısı, diş eti ve diğer ilgili bölümlerin özelliklerine bakılarak uygulanır.
Bir Yorum Yazın