Ortodonti

Ortodonti

Ortodonti diş ve çenelerde meydana gelen konum bozukluklarının ve düzensizliklerin oluşmasını önleyen ve mevcut bozuklukların düzeltimi ile ilgilenen bilim dalıdır. Ortodontik tedavinin hedefleri nelerdir? Çeneler içinde ideal diş diziliminin sağlanması, Çenelerin doğru konum ve kapanışının sağlanması, Çiğneme fonksiyonunun düzeltilmesi, Konuşma fonksiyonunun düzeltilmesi, Ağız hijyeninin daha iyi sağlanmasına yardımcı olmak Hastanın toplum içinde kendine olan güvenini…

Devamını Oku

Oral Diagnoz ve Radyoloji

Oral Diagnoz ve Radyoloji

Ağız içi hastalıklarının teşhis ve tedavi planlamasını içeren bilim dalıdır. Ağız içi hastalıklarının – özellikle diş ve çene kemiği gibi sert doku ile ilgili olanların teşhisinde en büyük yardımcı, dental (periapikal) ve panoramik radyografilerdir. Dijital dental ve panoramik radyografiler ile gerçekleştirilen test ve ölçümler ile yapılan değerlendirmeler sonucunda tedavi planı oluşturulur ve tedaviye başlanır. Başta…

Devamını Oku

Endodonti

Endodonti

Endodonti – Kanal Tedavisi Dişlerin dışarıdan bakıldığında ağız içerisinde görünen kısmına kuron, ağız içinde gözükmeyen kemik içinde kalan kısmına kök adı verilir. Kuron kısmının en dışında yani ağzımızda görülen kısım mine adını alır. Dişimizin diş eti altında kalan ve kemik ile çevrelenen kök kısmının üzerini sement tabakası örter. Diş mine ve sement tabakalarının altında da…

Devamını Oku

Pedodonti

Pedodonti

Pedodonti – Çocuk Dişlerinin Hastalıkları ve Tedavisi Çocukların doğumundan ergenlik yıllarına kadar ki dönemlerinde süt dişleri ve daimi dişlerinin sağlıklı bir şekilde çıkması, sorunsuz bir şekilde korunabilmesi, çürük başta olmak kaydıyla oluşan her türlü ağız ve diş problemlerinin ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalar yürüten bölümdür. Süt dişleri çocukların ilerleyen zamanlarda oluşacak olan daimi dişlerine rehberlik etmektedir….

Devamını Oku

İmplant

İmplant

İmplant Nedir? Kaybedilen dişlerin yerine yerleştirilen ve hastaya herhangi bir yan etkisi olmayan, kemik dokusu ile birleşimini tamamladıktan sonra doğal bir diş gibi ağızda yer alabilen, titanyumdan yapılan vidalara “implant” adı verilir. Kısaca implant, eksik olan dişlerin fonksiyon ve estetiğini tekrar sağlamak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen ve uygun malzemeden yapılan yapay diş köküdür. İmplant tedavisi…

Devamını Oku

Dişeti Hastalıkları

Dişeti Hastalıkları

Periodontoloji – Dişeti hastalıkları Dişler ve çevresindeki dokuların sağlık ve hastalıklarındaki durumlarını inceleyen, bu dokularda meydana gelen hastalıkların teşhisi ve tedavisini amaçlayan diş hekimliği dalıdır. Sağlıklı dişeti genellikle açık pembe renkli, mat, kanamasız ve sert kıvamlıdır. Dişeti hastalıklarının en yaygın belirtisi dişetlerinde meydana gelen kanamalardır. Dişetleri kızarık, şiş ve parlak yüzeylidir. Çoğu zaman bu belirtilere,…

Devamını Oku

Protez – Estetik Diş Hekimliği

Protez – Estetik Diş Hekimliği

Protez – Estetik Diş Hekimliği Nedir? Doğal dişlerdeki madde kayıplarının, eksik dişlerin ve çevresindeki dokuların, çeşitli materyaller ile restore edildiği, oral fonksiyonların, estetiğin ve hasta ağız sağlığının düzeltildiği bölümdür. Meydana gelen diş kayıpları, oluşan kaybın sayısına göre farklı protez tipleriyle giderilebilmektedir. Protezler sabit ve hareketli protezler olarak 2’ye ayrılırlar. Hareketli Protezler Eksik diş sayısının sabit…

Devamını Oku

Ağız Diş ve Çene Cerrahisi

Ağız Diş ve Çene Cerrahisi

Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Ağız boşluğu içerisinde yer alan yumuşak doku (yanak, damak, dil, dudak gibi) ve sert dokuları (dişler, kemikler) ilgilendirmekte olan tüm rahatsızların klinik ortamında tanısının konulması ve cerrahi tedavi yöntemleri kullanılarak iyileştirilmesi ile ilgilenen bilim dalıdır. Ağız, diş ve çene problemlerinin erken teşhis edilmesi son derece önemlidir. Bu nedenle hastalarımıza ağız…

Devamını Oku