İmplant Tedavisinde Risk Var Mıdır?
Her tıbbi operasyonda olduğu gibi, implant tedavisi de kendi içinde bir takım riskler taşımaktadır. Ancak bu riskler, oldukça küçük riskler olarak karşımıza çıkmaktadır. İmplant tedavisinde hastaların en çok korktuğu noktaların başında, uzun ve yorucu bir süreç olan implant tedavisinin boşa gidip gitmeyeceği kuşkusu yer almaktadır.
İmplant Tedavisi Riskleri Ve Risklerin Nasıl En Aza İndirilmesi Gerektiğine Dair İpuçları
İmplant tedavisi başlamadan önce, tedaviyi yönetecek ve süreci düzene sokacak olan diş hekimi, hastasının tüm diş geçmiş hikâyesini bilmelidir. Daha önce ne tip diş operasyonları geçirildiğinden, diğer detay konulara kadar her alanda hasta ve doktorun kontak halinde olması oldukça olumludur. Tedavi sırasında ya da tedavi sonrasında yaşanacak ufak aksilikler, bu konuşma ve anlaşma sırasında öğrenilen bilgilerden yola çıkılarak düzeltilebilmektedir.
Çene röntgeni, implant tedavisinde çok önemlidir. Çünkü implant tedavisi gereği, çene kemiğine yapay bir diş kökü konulacağı için, çene kemiğinin gerekli yoğunluğa sahip ve oldukça da sağlam olması gerekmektedir. Hiçbir önlem yüzde 100 yeterli olmayacağı gibi, bu tip önlemler de müdahaleyi başarıya ulaştıracak detayları oluşturmaktadır.
Diğer taraftan, implant tedavisi sonrasında hastalarda ufak çaplı kanamalar görülebilmektedir. Sıkça karşılaşılan bir durum olmasa da, tedavi sonrasında ağızın belli noktalarının ya da müdahale alanlarının kanaması oldukça normaldir. Her ne kadar bu durum da ufak bir risk olsa da, daha güzel ve daha sağlam diş yapısına kavuşabilmek için bu risk kesinlikle göze alınabilir.
İmplant tedavisi sürecindeki cerrahi operasyonun ardından, belli bir dönem dikkat edilen, diş ve ağız yapısında bulunan dikişlerin alınması sırasında ufak riskler ortaya çıkabilmektedir. Bu riskler ise gerçekleşme ihtimali olsa dahi hastaya kalıcı bir zarar vermeyen cinstendir.
Bir Yorum Yazın