272015Mar
Diş Eti Kanaması ve Tedavisi

Diş Eti Kanaması ve Tedavisi

Ağız ve diş sağlığı ile ilgili en kritik konulardan bir tanesi, hiç kuşkusuz ki diş eti kanamaları ve bu durumun tedavisidir. Diş eti kanamaları, diş etlerinin sağlıksız olduğunu ve gereken bakımın yapılmadığını işaret eder. Önleyici ve rutin bakım işlemleri, diş eti kanamalarına engel olabileceği gibi, kanamaların ardından uygulanan bir takım tedavi yöntemleri de sorunu ortadan kaldırabilmektedir.

Diş Eti Kanaması Neden Oluşur?

Sağlıklı bir diş yapısı düşünüldüğünde, diş eti kanamalarından söz etmek mümkün değildir. Çünkü diş hastalıkları ile ilgili ilk önemli belirti, doğrudan diş eti kanaması ile ortaya çıkmaktadır. Sağlıksız diş etleri, kanayarak vücuda sinyal verir. Kanama ise, diş etlerindeki enflamasyonlar ile oluşur.

Zaman içinde biriken plaklar, diş etlerine yapışırlar ve burada diş etlerine zarar vermeye başlarlar. Ardından diş etinde enflamasyon yaşanır ve diş eti kanamaya başlar. Tüm bunların temelinde ise, dişlerin ve diş etlerinin düzenli, doğru ve olması gerektiği gibi fırçalanmaması yatmaktadır.

Diş Eti Kanamaları Nasıl Tedavi Edilir?

Diş eti kanamalarının tedavi sürecinde, ilk olarak bu kanamalara neden olan diş taşları, plaklar ağızdan temizlenmektedir. Bu sayede diş etleri rahatlayacak ve nefes alacaktır. Ardından ise diş ipi, diş fırçası gibi temizlik araçları ile günde belli periyotlar ile diş ve diş eti temizliği yapılmalıdır. Bu süreçte uygulama ayağı, ağırlıklı olarak hastadadır. Daha çok sabah kahvaltısının ardından ve gece yatmadan önce daha ayrıntılı bir diş temizliği yapılması genel olarak salık verilir. Eğer diş etlerindeki kanama daha ileri seviyede ve tehlikeli boyutlarda ise, mutlaka yeniden bir diş hekimine görünmelidir. Bu şekilde diş eti kanamalarına kesin çözümler bulunması için yeni çalışmalar yapılabilir.


Bir Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak, gizli tutulacaktır. *